Harcoljon a körömgomba ellen.

Kezelje körmeit a Nailnerrel – bizonyítottan hatékony a körömgomba ellen

Mi okozza a körömgombát?


A körmök gombás fertőzéséért leggyakrabban az ún. dermatophyták közé tartozó gombák felelősek. Azonban bizonyos élesztő- és penészgombák is okozhatnak ilyen fertőzést.

A körömgomba okozta fertőzés emberről emberre terjed és gyakran az olyan közterületeken lehet elkapni, mint például az uszodák vagy a sportközpontok. A gomba a köröm mikroszkopikus repedésein keresztül jut be a körömbe és azután már belülről fertőzi a körmöt. A körmökön látható károsodást az okozza, hogy a gomba a körmöt alkotó keratint lebontó enzimeket választ ki.

A körömgombásodásra való fogékonyság az életkor előrehaladásával növekszik, a fertőzés férfiaknál gyakrabban fordul elő, mint nőknél. Ennek az az oka, hogy az öregedéssel körmeink veszítenek rugalmasságukból, emiatt a körömben könnyebben és gyakrabban jönnek létre azok a bizonyos mikroszkopikus repedések.

A fertőzés a lábkörmök esetében gyakrabban fordul elő mint a kéznél, mivel a cipők sötét, meleg, nedves, azaz kedvező körülményeket biztosítanak a körömgombák elszaporodásához.

A körmök gombás fertőzésének kockázatát az alábbiak okozhatják még:


-    Szellőzést gátló zoknik és cipők viselése, párás és nedves környezet, erős izzadás

-    Mezítláb járás nedves közterületeken (strandok, tornatermek és zuhanyzók)

-    Csökkent vérkeringés (szűk lábbeli, összepréselt lábujjak)

-    Lassan növő körmök, öröklött hajlam a gombafertőzésre (genetika)

-    Korábbi bőr- vagy körömsérülés, illetve -fertőzés

-    Legyengült immunrendszer, cukorbetegség, AIDS, vérkeringési problémák

 

 

Ne várjon túl sokáig mielőtt elkezdené kezelni a körömgombát a Nailner Stift segítségével - vagy az ÚJ Nailner Ecsetelővel!